Uitvaartverzekering afsluiten bij chronische ziekte

Veel mensen die lijden aan een chronische ziekte stellen zich de vraag of zij al dan niet over de mogelijkheid beschikken om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wanneer u te maken heeft met een chronische aandoening is het bijvoorbeeld vaak een stuk minder eenvoudig om een levensverzekering af te sluiten, maar geldt dat ook voor de uitvaartverzekering? Absoluut niet. Uitvaartverzekeraars zoals Nuvema, Ardanta, Yarden, Dela, Monuta en Axent hebben er allemaal voor gekozen om ook mensen met een chronische ziekte de mogelijkheid te bieden om een verzekering voor hun uitvaart af te sluiten.

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?

Wanneer u er precies voor kiest om een uitvaartverzekering af te sluiten is eigenlijk zeer persoonlijk. Veel mensen doen dit reeds op jongere leeftijd, maar over het algemeen zijn het toch vooral ouderlingen die een dergelijk verzekeringscontract afsluiten. Mensen die lijden aan een chronische aandoening staan echter veel meer stil bij het moment waarop ze er niet meer zullen zijn dan mensen die perfect gezond zijn. Wanneer u op relatief jonge leeftijd ziek wordt en u bijvoorbeeld uw vrouw of kinderen niet met de financiƫle gevolgen wenst op te zadelen van uw uitvaart, dan kunt u er bijvoorbeeld perfect op dat ogenblik voor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Welke uitvaartverzekering afsluiten?

Indien u bent overtuigd van het nut van een uitvaartverzekering en u deze graag wenst af te sluiten zult u een keuze moeten maken uit twee verschillende mogelijkheden. U kunt er namelijk voor kiezen om een natura of een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten. Beide soorten verzekeringen brengen zowel voor- als nadelen met zich mee.

  • De kapitaal uitvaartverzekering

Indien u er voor kiest om een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten zal er bij uw overlijden een bepaald bedrag worden uitbetaald aan de nabestaanden. U kunt dit bedrag geheel zelf kiezen of u kunt het laten baseren aan de hand van bijvoorbeeld kenbaar gemaakte wensen met betrekking tot uw uitvaart. Interessant om weten is dat het geld dat wordt uitbetaald aan nabestaanden uit een kapitaal uitvaartverzekering niet onderworpen is aan de erfbelasting. Let wel, de nabestaanden dienen het geld wel degelijk te gebruiken voor het financieren van uw uitvaart. Doen ze dit niet, dan is er alsnog erfbelasting over verschuldigd.

  • Natura uitvaartverzekering

Een tweede mogelijkheid waarover u beschikt is het afsluiten van een natura uitvaartverzekering. In dit geval wordt er geen geld uitbetaald aan de nabestaanden, maar wordt de uitvaart min of meer kosteloos (u heeft immers reeds betaald) verzorgd door de uitvaartverzekeraar en de daarbij aangesloten partners. Let wel, wanneer de wensen met betrekking tot uw uitvaart na enige tijd veranderen kan het gebeuren dat uw nabestaanden alsnog een bepaalde extra prijs zullen moeten betalen.

De uitvaartverzekering, ook voor chronisch zieken

Hoe dan ook maakt bovenstaande duidelijk dat het ook voor mensen die lijden aan een chronische ziekte probleemloos mogelijk is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Ontdek snel welke mogelijkheden uitvaartverzekeraars als Nuvema, Ardanta, Yarden, Dela, Monuta en Axent u op dit vlak precies te bieden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *