Een natuurgraf wordt steeds populairder

Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen wensen voor zijn begrafenis of crematie, er is dan ook bijna niks persoonlijker dan deze gebeurtenis. Bij deze onvermijdelijke gebeurtenis wil je natuurlijk graag iets wat bij je past als persoon. Tevens is het belangrijk om hierbij rekening te houden met de vergoedingen van de verzekeringsmaatschappij. De laatste jaren is een natuurgraf steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Veel mensen zien een natuurgraf als dé ultieme rustplek, en dat is niet het enige voordeel.

Geen hoge kosten voor verlenging

Waar je bij een regulier graf om de zoveel jaar kosten hebt om het graf te behouden, is er bij een natuurgraf geen sprake van onderhoudskosten. Je kiest een plek en ligt hier vervolgens voor altijd, het natuurgebied waar het graf zich bevindt wordt onderhouden en bij het graf zelf draagt de natuur hier zorg voor. Naast dat er dus maar eenmalig kosten aan dit graf verbonden zijn, is een graf in de natuur ook de meest duurzame oplossing, in tegenstelling tot een reguliere begraafplaats. Voor de exacte kosten en mogelijkheden qua verzekering is het handig te kijken naar uitvaartverzekering vergelijken.

De grote verschillen

Een aantal verschillen op een rijtje:

– het graf ligt voor altijd vast

– geen onderhoud nodig, dit doet de natuur

– duurzame oplossing, alternatief

– zolang mens en natuur gerespecteerd worden, is alles mogelijk

Waar moet je rekening mee houden?

Een natuurgraf is natuurlijk anders dan een regulier graf en er zijn zeker een aantal zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Zo moeten de materialen van de urn of de kist vergankelijk zijn, zodat ze op kunnen gaan in de natuur. In deze materialen is er uiteraard nog steeds voldoende keuze, wel zijn er beperkingen. Het plaatsen van fotolijstjes, of andere niet-vergankelijke materialen zoals rouwkransen met ijzer zijn niet toegestaan. uiteraard mogen er wel gewoon (snij)bloemen bij het graf gelegd worden, deze moeten na enkele weken zelf weer verwijderd worden.

Kosten & verzekering

Niet onbelangrijk bij een uitvaart is natuurlijk het financiële plaatje. De kosten van een natuurgraf variëren per regio en begraafplaats maar voor een eeuwigdurend graf kun je al gauw rekenen op gemiddeld €4000. Indien je het belangrijk vindt om hier meer over te weten kun je het beste je uitvaartverzekering vergelijken met andere aanbieders. Met een druk op de knop kan je zien welke verzekeraar het best voor jou is. Prefereer je bijvoorbeeld een flexibele maandpremie? Dan is Yarden wellicht een goede match. Nog een uitvaartverzekering afsluiten? Let dan bij het inwinnen van informatie goed op wat jouw wensen en eisen zijn, en of de betreffende maatschappij daaraan kan voldoen. Kijk voor meer informatie over uitvaartverzekeringen op overstappen.nl.