De 3 belangrijkste taken voor een waardig afscheid

Afscheid nemen is altijd verdrietig. Op dit moment heeft u helemaal geen zin om met andere zaken bezig te zijn. Vanwege deze reden is het fijn als u de zaken van tevoren al heeft geregeld, er hoeven voor de uitvaart nog maar een aantal dingen te gebeuren.

1. Uitvaartverzekering afsluiten

Wilt u dat uw nabestaanden geen zorgen hebben bij uw overlijden? Dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Hierdoor komt niemand voor onverwachte kosten te staan. U heeft de keuze uit twee soorten uitvaartverzekeringen: de kapitaalverzekering en de natura verzekering. Een combinatie van beide verzekeringen is ook een mogelijkheid. De verzekering zorgt ervoor dat nabestaanden over de middelen of het geld beschikken om alles zorgvuldig te kunnen regelen.

2. Rouwkaarten bestellen

Tijdens het regelen van een uitvaart bent u voornamelijk bezig met de dienst zelf. Er moet van alles gebeuren, u wilt dat dit zo goed mogelijk verloopt. Hierdoor wordt er bijna geen aandacht meer besteed aan de rouwkaarten. Het scheelt een hoop tijd als u rouwkaarten online bestelt. Dit kan bijvoorbeeld bij een drukkerij in Nieuwegein. Online heeft u daar de mogelijkheid om een eigen kaartje en een bijpassende tekst uit te zoeken. De bestelling wordt online voldaan, hierna worden de kaartjes netjes naar u opgestuurd. U bent snel klaar en heeft prachtige rouwkaarten voor een waardig afscheid.

3. Muziek uitzoeken

Na het uitzoeken van een kist, bloemen en andere attributen dient u muziek uit te zoeken voor de uitvaart. Misschien heeft de overledene al duidelijk aangegeven welke muziek er moet worden gedraaid, in dit geval bent u snel klaar. Wanneer dit niet het geval is gaat u zelf op zoek naar passende muziek. Liedjes die passen bij de persoon en waar uzelf ook een goed gevoel bij heeft. Hoeveel muziek er wordt gedraaid verschilt per uitvaart, dit heeft u allemaal zelf in de hand.